Tatuera sig på sommaren?

Varje år får jag frågor om hur bra eller dåligt det är att tatuera sig på sommaren, eller när det är så kallad “rötmånad.”

Det är inte sant att man “inte ska” tatuera sig på sommaren, däremot är det sant att bakterier såklart frodas mer när det är varmt och risken är större för infektion. Det går jättebra att tatuera sig på sommaren, men det gäller att vara noggrann (som man ALLTID ska vara ändå!) tvätta av tatueringen vill jag säga är det allra viktigaste, därefter smörj. Som bekant rekommenderar jag bepanthen eller Helosan.

Anledningen till att man ska tvätta av tatueringen är för att en nygjord tatuering är som ett öppet sår. Även små sår kan leda till hemska infektioner. Förr i tiden innan penicillinet fanns, kunde man alltså dö av infektioner i små sår. Känns ju ganska tråkigt, eller hur?

Efter att Du har gjort en ny tatuering ska du inte bada i havet/klorvatten, bada bastu eller sola. Detta ska du undvika i 2 veckor.

Det finns lediga tider kvar i sommar för den som kanske inte känner för att sola eller bada. Varmt välkommen att boka tid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up