Rädda tatueringsfärgerna!!!

I början av det här året (2022) kom det en ny lag med en ny förteckning på alla tatueringsfärger. Så kallad REACH-förordningen. (om jag skrev rätt nu?)

I vilket fall som helst, det har varnats om att pigment blå 15 och grön 7 kommer att förbjudas, i hela EU. Anledningen är ”de kan vara farliga.” Det finns dock inga efterforskningar eller statistik, det finns alltså inget som helst underlag på att detta skulle vara farligt. Det som ÄR farligt i det här fallet, är om lagen går igenom och den står nu runt hörnet. Förbjuds dom här pigmenten i tatueringsfärgerna försvinner 75% av vår färgskala. Det blir som nämnt i en av mina tiktokvideos ”fifty shades of shit!” och det riskerar att få hela tatueringsbranschen på fall. I HELA EU!

Initiativet ”save the pigments” kämpar för detta och har startat nya petitioner som är emot det här. Nu är det sista rycket, ni behöver skriva på IGEN. Snälla, rädda mitt jobb och min bransch, skriv på HÄR!

 

8 svar på “Rädda tatueringsfärgerna!!!

 1. Ulf skeppstedt säger:

  Varför ta ett beslut när ej bevis finns för att färger är farliga.
  Antar att ingen av er i EU har nån Gadd liksom.
  Detta är förstås ej okej enligt mig heller.
  Har själv gaddar å trivs med det.
  Nya lagen skulle förstöra detta liksom.
  Rör inget som ni ej vet nått om utan gör nått vettigt istället för landet HALLÅ.

  Svara
 2. Alex Blomqvist säger:

  att lägga till varningar är nog alla som gör tatuering är medvetna om vad de gör. Att då förbjuda färger är bara ett sätt att styra och bestämma över andra

  Svara
 3. joline svärd säger:

  om de inte finns underlag att färgerna är farliga så ska dem vara kvar!

  Svara
 4. Åsa Gustafsson säger:

  Låt dem gamla färgens va kvar ni Eu har inga som helst bevis att de är farligt. Bara för att ni har bestämt er för att dem ska bort så påverkar detta alla tatuerings studio över hela Europa skärp er.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *