För- och eftervård

Innan du tatuerar dig…

Hygien är av största vikt och vi ber dig därför komma ren, med rena kläder. Arbetskläder som blir mycket smutsiga i arbetet vill vi inte ha i studion. Detta är för Din säkerhet. Att göra en tatuering innebär att man bryter hudbarriären, det betyder kort och gott att man gör upp ett sår och även ett litet sår kan få tråkiga konsekvenser om det slarvas med hygienen.

För ditt bästa rekommenderar jag starkt att du ska ha ätit och sovit ordentligt innan du kommer till studion för att tatuera dig. Ta gärna med dig något med socker (nu bryr vi oss inte om dieter och allt vad det heter) till exempel någon läsk och något godis. Att bli tatuerad innebär en chock för kroppen och blodsockernivån kan sjunka. Därför behöver du sockret. Att tatuera sig KÄNNS. Exakt hur smärtsamt det kan vara varierar från person till person, och på vilket ställe på kroppen som du väljer att sätta din tatuering på.

Jag tatuerar dig INTE om du är påverkad av alkohol eller droger.
Detta är för att det i det stora heller kan påverka slutresultatet av tatueringen. Jag är noga med mina arbeten jag gör och du som kund har ett ansvar att vara kry och nykter när du kommer till mig. Att tatuera sig är inte att rita på kroppen, det ÄR ett ingrepp.
Det som kan hända när man är påverkad är: det svullnar mer som vanligt, det blöder mer och färgen har svårt för att fastna i huden. Resultatet kan därför bli mycket dåligt.
Det hänger inte bara på mig att det blir ett bra arbete, det hänger även på dig som kund.

Tar du blodförtunnande mediciner bör du rådfråga din läkare först, jag är ingen expert på ämnet, men blodförtunnande mediciner innebär också att det finns en risk till att man blöder mer. Är du osäker på något får du gärna höra av dig till mig.

Som de flesta av mina kollegor i branschen så har jag 18-års gräns.

 

Efter du har tatuerat dig…

När vi är klara med din tatuering, kommer jag att lägga plast över den. Detta är en plast som man “klistrar” på, och ska sitta på i 24 timmar.
En tatuering är ett öppet sår när det är nygjort, därför rekommenderar jag dig att INTE sola, bada i klorvatten (du kan självklart duscha som vanligt), bada i havet eller bada i bastu under de två kommande veckorna efter tatueringen är gjord. Tvätta även av tatueringen med jämna mellanrum. Får du bakterier eller annan smuts i en nygjord tatuering kan detta i värsta fall leda till tråkiga infektioner.

Du ska även smörja din tatuering. Jag rekommenderar i första hand bepathen, men godkänner även Helosan. Detta ska du göra de kommande två veckorna efter din tatuering är gjord.

När din tatuering har läkt (ibland kan det ta mer än två veckor, beror på hur stor tatuering vi har gjort) se över den och se om något behövs fixas till. En ifyllning ingår i priset, och det gör jag i så fall inom loppet av 6 månader. Ifyllningen gör jag bara om du har följt mina skötselråd.

Efter du har lämnat studion, är skötseln av tatueringen DITT ansvar.

Har du några frågor kring tatueringen eller om den på något sätt verkar svårläkt, hör av dig i första hand till mig.

Scroll Up